Licență ZI ENG

“aia, cum ieşi de la metrou, în faţă …o s-o vezi tu, scrie mare www.ase.ro pe ea”

Viaţa de student la facultatea de Marketing este minunată mai ales dacă ai cu cine să te distrezi. în această facultate găseşti la colegii de grupă şi de serie minunaţi până la profesorii capabili şi dispuşi să te ajute, dar în acelaşi timp să realizezi şi lucruri interesante şi de viitor, materiile pe care le vei studia, ce te vor ajuta să te dezvolţi atât pe plan profesional cât şi personal dar şi prin realizarea de networking care pe viitor se va dovedi mai mult decât utile şi profitabile.

Prieteniile ce se leagă, nopţile nedormite din sesiune şi multe alte amintiri din Piaţa Romană, precum şi versurile din cântecul lui Alifantis îţi vei aminti de ele cu drag. Ai posibilitatea să aplici ştiinţa şi imaginaţia pentru a realiza lucruri frumoase şi măreţe în cadrul facultăţii de Marketing.

Facultatea de Marketing este diferită de celelalte facultăţi pentru că este mult mai flexibilă şi îmbină atât partea economică, dar şi cea socială respectiv creativă.

Încă din anul întâi, vei avea de realizat proiecte tot mai interesante, atât individual, dar şi multe proiecte în echipe, de până la 3 – 5 studenţi. Foarte curând după ce începi cursurile, descoperi că dacă ajungi la cursuri, înţelegi mult mai bine materia, iar marea majoritatea profesorilor se fac înţeleşi şi explică foarte bine. Poţi să schimbi păreri şi opinii nu doar cu asistentul de la seminar, dar chiar şi cu profesorul de curs, accentul fiind pus chiar şi la curs pe interacţiunea şi schimbul de idei şi informaţii, astfel încât să fie o colaborare win – win.

Din anul doi de facultate, tot ce vei studia va fi cu adevărat doar marketing, iar seminariile constau în predarea unor proiecte genial gândite la care trebuie să îţi pui mintea la contribuţie într-un mod creativ şi ideile să fie 100% originale şi proprii. Afli lucruri despre care nu ţi-ai fi imaginat vreodată că sunt realizate de un astfel de departament în cadrul unei organizaţii.

În ceea ce priveşte anul trei, primul semestru, materiile sunt la fel de plăcute. Diferenta vizibila din anul trei faţă de ceilalţi ani este faptul că profesorii au pretenţii mai riguroase şi aveţi mai mult de muncă pentru fiecare disciplină în parte. Se păstrează, însă, structura cu proiecte la seminar, iar proiectele sunt puţin mai complicate şi totodată mai frumoase. în tot acest ultim an universitar, gândurile şi preocupările majore vor fi îndreptate spre realizarea lucrării de licenţă, sub atenta îndrumare a profesorului coordonator, dar şi al colegilor acestuia cu care te vei întâlni la disciplina Proiecte de Marketing. Lucrul cel mai important este să iei parte la această disciplină dar să te şi întâlneşti faţă în faţă cu profesorul coordonator, astfel încât nota pe care o vei lua să reflecte adevărata valoare a cunoştinţelor de marketing din timpul celor trei ani de facultate pentru a deveni un ADEVăRAT MARKETER.

Viaţa de student înseamnă într-adevăr o schimbare de la adolescenţă la maturitate. Iar facultatea de Marketing reuşeşte să facă această tranziţie nu bruscă, ci puţin câte puţin, aşa cum este firesc şi natural, astfel încât să se atingă obiectivul propus, adică atingerea maturităţii şi însuşirea de responsabilităţi.

Marketingul este cu siguranţă, un domeniu de viitor, iar cunoştinţele dobândite pe parcursul facultăţi te vor ajuta foarte mult, indiferent de traseul şi drumul ales. De asemenea, facultatea propune şi multe proiecte “after-school”, ce sunt nu numai distractive dar şi foarte utile.

Mulţumiri studenţilor care au ajutat la realizarea acestui material!